Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Πανελλήνιες, πανελλαδικές κλπ κλπ!!

( σκέψεις από 2007, ερωτήματα που και σήμερα δεν βρίσκουν εύκολα απάντηση )

06 Ιου 2007

Οι τελειόφοιτοι των Ελληνικών Λυκείων τελείωσαν πριν από λίγες μέρες τις εξετάσεις για την εισαγωγή  τους στα ΑΕΙ Και ΤΕΙ. 

Κάποιοι θα χαρούν, κάποιοι θα απογοητευθούν και κάποιοι άλλοι πιθανόν να πικρογελάσουν περνώντας σε μια σχολή για την οποία δεν γνωρίζουν πως βρέθηκε στο μηχανογραφικό τους!
Τι κοστίζει όλος αυτός ο αγώνας των μαθητών; Ατελείωτες ώρες διαβάσματος, ειδικά στην τελευταία τάξη. Αυτό είναι καλό! Το κακό είναι ότι το διάβασμα αυτό δεν γίνεται για τη μόρφωση αλλά για την εισαγωγή. Την επομένη μέρα των εξετάσεων, κανένας δεν θυμάται οτιδήποτε από τη διδακταία ύλη.
Τι άλλο κοστίζει; Χρήμα, πολύ χρήμα για φροντιστήρια, βιβλία, μεταφορές κ.α. Κανένας γονιός δε δυσανασχετεί όταν ξοδεύει χρήματα για το μέλλον των παιδιών του, αλλά τουλάχιστον ας μην του λένε ότι η παιδεία στη χώρα μας είναι δωρεάν. Ελάχιστοι μαθητές περνούν χωρίς φροντιστήρια, είναι μια δαπάνη που επιβαρύνει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.
Ερώτημα: Αφού το παρόν σύστημα εισαγωγής έχει τα παραπάνω προβλήματα γιατί επιμένουμε σε αυτό;
Απάντηση: Διότι δεν είναι διαβλητό, και μιας και βρήκαμε κάτι μη διαβλητό στην Ελλάδα το φυλάμε σαν τα μάτια μας.
Φτάνει όμως μόνο αυτό;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια σας με χαροποιούν και τυγχάνουν απάντησης.

Το ζητούμενο είναι η ευτυχία!

  Μετά από πολλά χρόνια, ο Αλέξανδρος επέστρεφε στο πατρικό του, σε ένα ορεινό χωριό της Δράμας. Για χρόνια ζούσε στην Αθήνα, κάνοντας σπο...