Να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση να καταβάλει τους μισθούς των ιερέων ζητά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης τουΣΥΡΙΖΑ  Τάσος Κουράκης.
Συμμετέχοντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου
με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης, όπως εντόπισε και επισημαίνει το agioritikovima.gr, πρότεινε μεταξύ άλλων για τη μισθοδοσία του κλήρου θα πρέπει να επιβληθεί φόρος υπέρ της Εκκλησίας μόνον στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Παρατηρήσεις: Από πότε η αριστερά δέχεται οι πολίτες ενός κράτους να χωρίζονται ανάλογα με το θρήσκευμά τους; Τι σόι αριστερά είναι αυτή που από τη μία μάχεται για να μην υπάρχει αναφορά του θρησκεύματος στα δημόσια έγγραφα ( σωστά! ) αλλά από την άλλα αν είναι για φορολογία, δεν πειράζει, ας το δηλώσουν για να πληρώνουν! 
Κι αν κάποιος δεν πληρώνει...δεν θα εκκλησιάζεται; Δεν μας το είπε αυτό φωστήρας!
Τι σόι αριστερά είναι αυτή, μάλλον σταλινικού τύπου, που δεν διδάχθηκε τίποτε από τις απαγορεύσεις που επέβαλαν τα κομουνιστικά κράτη ενάντια στην ορθοδοξία;
Α! ξέχασα, ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι αυτός που έχοντας έτοιμη τη λύση για την ανεργία και την ανάπτυξη στη Χαλκιδική, είπε ας γίνουν οι άνεργοι μελισσοκόμοι!!!!!  
Μα τι φοβερές ιδέες που έχει αυτή η ψευτοαριστερά, η οποία αγνοεί ότι οι αριστερές ιδέες πάνε μαζί με το λαό και όχι με μια μόνο μικρή ελίτ, τάχατες αριστερών!!!!!