Φλεβάρης! Εθιμικά και πάλι, οι αγρότες στους δρόμους. Ίσως αυτή τη φορά να έχουν περισσότερο δίκαιο από τις άλλες φορές. Σίγουρα με το πετρέλαιο κίνησης στα 1.40 το λίτρο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Από την άλλη όμως το να επιμένουμε σε καλλιέργειες όπως το βαμβάκι, μάλλον δεν έχει νόημα πια. Χρόνια ακούμε να γίνει το μητρώο αγροτών. Ακόμα να γίνει! Ούτε θα γίνει...διότι δεν βολεύει κανένα να γίνει, ούτε τους ίδιους τους μεγαλοαγρότες οι οποίοι μοιράζουν σε πολλά ονόματα τις επιδοτήσεις, αλλά ούτε και αυτούς που καλλιεργούν χωράφια στα ονόματα παππούδων, γιαγιάδων κλπ μιας και οι ίδιοι δεν δικαιούνται επιδοτήσεις. Εκσυγχρονισμός στις καλλιέργειες, νέα προϊόντα με μεγαλύτερη αξία, μεταποίηση...άσε καλύτερα!
Ναι! κάποιοι νέοι αγρότες προσπαθούν, αγωνίζονται κόντρα σε όλο το σύστημα αλλά είναι λίγοι... και μάλλον απέχουν από τα μπλόκα!!!
 
Τρομοκρατία, νέα παιδιά, δικά μας παιδιά, της διπλανής πόρτας...παιδιά όμως με πολύ μίσος μέσα τους και με τρόπο αγώνα που δεν οδηγεί πουθενά. Διαβάζουν λένε, πολύ, αυτοί του αναρχικού χώρου. Μα δεν διάβασαν πουθενά ότι ο τρόπος αυτός του αγώνα, της ένοπλης αστικής πάλης, το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να ενισχύονται οι μηχανισμοί ελέγχου του κράτους; Αυτό τελικά επιδιώκουν; Διότι δεν νομίζω να πιστεύει κανένας ότι μπορούν να ενοχλήσουν, έστω στο ελάχιστο, το αστικό κράτος. Αλήθεια, τελικά τι οδηγεί αυτά τα παιδιά να βάζουν βόμβες, να απειλούν με καλάσνικοφ, να ληστεύουν τράπεζες, να κτυπούν αστυνόμους ...
Παιδιά...που στο όνομα ενός αόριστου αγώνα, μιας αναρχικής ιδεολογίας....καταδίκασαν πρώτα πρώτα τον εαυτό τους, να ζήσουν για πολλά χρόνια στη φυλακή, ενώ οι συνομήλικοι τους θα απολαμβάνουν τον έρωτα στις παραλίες το ερχόμενο καλοκαίρι! Μικροαστικό ναι... αλλά αληθινό!
 
Και το κερασάκι, αληθινό γεγονός: Σε χωριό της επαρχίας, ο δήμος μοιράζει κάποια τρόφιμα στους κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα. Πολλοί από αυτούς που λαμβάνουν τη βοήθεια είναι άνθρωποι που κάθε άλλο από φτωχοί ή αναξιοπαθούντες είναι. Σε ερώτημα γιατί γίνεται αυτό, η απάντηση είναι: Μα η φορολογική τους δήλωση δείχνει ότι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας! Μα σε ποια χώρα ζείτε; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ασχέτως των πραγματικών τους εισοδημάτων τους;
Αλλά γιατί να στενοχωρήσουμε τους δημότες, ψηφοφόρους μας; Εξάλλου τα χρήματα της βοήθειας από τη τσέπη των αιρετών δεν βγαίνουν.... από τη δική μας τσέπη βγαίνουν φίλοι μου!