Το ζητούμενο σε αυτή τη χώρα, που έλαχε να ζούμε, είναι να σοβαρευτούμε!
Όταν λέμε ότι κάνουμε αντίσταση στο σύστημα, ή ότι οργιζόμαστε με όλα αυτά που συμβαίνουν, να μην λειτουργούμε παρορμητικά, δίχως προοπτική αλλά συντονισμένα και με απώτερο σκοπό! Για παράδειγμα: Μαθητές στα Γιάννενα, μούτζωσαν τους επίσημους στην εξέδρα. Έχουν χιλιάδες λόγους να το κάνουν! Τι πέτυχαν όμως; Άλλαξε το σύστημα; Λύθηκαν τα προβλήματα της εκπαίδευσης; Βρήκαν δουλειά οι πατεράδες τους; Όχι βέβαια!  Απλά και μόνο εκτονώθηκαν... ή έκαναν μια πράξη αντίστασης... έτσι νομίζουν!!!
Από την άλλη η υπουργός Παιδείας ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Σε ποιους; Στους μαθητές, στους καθηγητές τους, σε αυτούς που ξεχαρβάλωσαν κάθε έννοια κανόνων στα σχολεία, σε αυτούς που έφτιαξαν αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, που ξεχειλίζει από την οργή των μαθητών, των παιδιών μας;
Οι πολιτικοί ας σοβαρευτούν, ας μαζέψουν το κράτος που ξεχειλώνει από παντού και οι πολίτες ας κατανοήσουν, αφού σοβαρευτούν κι αυτοί, ότι η πολιτεία λειτουργεί υπέρ των αδυνάτων, μόνο αν  διέπεται από κανόνες.
Ειδάλλως ανέξοδες μούντζες, είναι για τα μάτια του κόσμου και τις καφετέριες με τα κοριτσάκια! Δεν αλλάζουν τίποτε!!!!