Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Φόροι! Φορολογικό...το γελοίον του πράγματος!!!

Σίγουρα τα πράγματα σήμερα είναι χειρότερα από τότε!! !

17 Δεκ 2012

  Ξέχασα πόσα χρόνια μας υπόσχονται δίκαιο φορολογικό σύστημα! 

Πόσα χρόνια φόρους στο σύνολο των εισοδημάτων τους έβλεπα να πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ...και από αυτούς όχι όλοι. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συστηματικά να φοροδιαφεύγουν, ειδικά αυτοί που ήταν στον κλάδο των υπηρεσιών. Οι αγρότες επίσημα και με τη βούλα να χαίρουν φορολογικής ασυλίας. Οι μεγάλοι...παντοδύναμοι και απλησίαστοι για τον όποιον φορολογικό μηχανισμό... Μέχρι που καταρρεύσαμε ως χώρα!
  Και τώρα, και πάλι μου υπόσχονται δίκαιο φορολογικό σύστημα! Αυτό που κατεβαίνει αυτές τις μέρες είναι, λένε, προσωρινό, το οριστικό θα κατέβει τον Μάιο!!!!! Εντωμεταξύ, και πάλι φόρους πληρώνουν ουσιαστικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σε κουτσουρεμένα ή ανύπαρκτα εισοδήματα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταφέρνουν και πάλι να φοροδιαφεύγουν! Οι αγρότες κινητοποιούνται ώστε να συνεχίσουν να μην φορολογούνται! Καταργούν τη συλλογή των αποδείξεων, γιατί άραγε; ( κάτι λένε για κλήρωση των αποδείξεων που θα μετρούν;;;;;;;; ). Ένας δίχως παιδιά, πριμοδοτείται από το κράτος πληρώνοντας λιγότερο φόρο από κάποιον που έχει παιδιά!!!!!! Το μήνυμα σαφές: Μην Κάνετε Παιδιά!!!!! Όσο για τους μεγάλους αδύνατον να τους φορολογήσεις. Μέσα σε μια νύχτα μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους αλλού......
Σκαρφίζεται το κράτος διάφορα: χαράτσια στα σπίτια, τεράστια φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα κίνησης, έκτακτες εισφορές τις οποίες πληρώνουν και πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι!!!!

Κουράστηκα από την αδυναμία, την ανικανότητα ή την κοροϊδία του πολιτικού συστήματος.

Βέβαια τον τελευταίο χρόνο συνέλαβαν πολλούς φοροκλέφτες των προηγούμενων ετών... αλλά τα ταμεία εξακολουθούν να τα γεμίζουν τα συνήθη υποζύγια! Το γελοίο σύστημα μας αδυνατεί και από τους δηλωμένους, επίσημους φοροκλέφτες να πάρει έστω κι ένα ευρώ.  
Νισάφι πιά !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια σας με χαροποιούν και τυγχάνουν απάντησης.

Ο φωτεινότερος φακός του κόσμου του Γιώργου Κασαπίδη

    Αν κάποιος θέλει να διαβάσει μια συλλογή διηγημάτων, για μια μικρή επαρχιακή πόλη, τη Δράμα (αλλά και άλλες περιοχές), με την αίσθηση το...