Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Bloggers Talking Challenge #2 Σας παρουσιάζω την αγαπημένη μας Μάνια από το Blog: "Καληνύχτα"


Αγαπητοί αναγνώστες μου, συμμετέχοντας στο bloggo-παιχνίδι που ξεκίνησε η αγαπητή Κατερίνα, από το ιστολόγιο της 
                "Pause Blog"-Bloggers Talking Challenge #2                

έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω την αγαπητή φίλη Μάνια, με τις ιδιαίτερες, μυστήριες, μαγικές εγγραφές της, γεμάτες όμορφες φωτογραφίες, ξωτικά και αγάπη στο μπλοκ της: 
                       Κ α λ η ν ύ χ τ α
  Μέσα απ΄το όμορφο αυτό παιχνίδι, έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε  λίγο καλύτερα, ανθρώπους που έχουμε συνηθίσει να τους  διαβάζουμε, να μας συντροφεύουν και ενίοτε να τους αγαπούμε μέσα από τα γραπτά τους. 
Γνωρίστε λοιπόν την Μάνια!!!!!!

Ποια είναι η ιστορία του blog μου;

  Η ιστορία του μπλoγκ μου είναι ιστορικής σημασίας για την γλώσσα το πολιτισμό τα ήθη και τα έθιμα της πολύπλοκης απλής προσωπικότητας, μιας γνήσιας φυσικής ξανθιάς θεάς. Πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό δικής μου πνευματικής ιδιοκτησίας (ιδιοκτησία χαχαχαχα) από το 2007 για την ζωή μου, έτσι όπως σκοπίμως ακατανόητα καταγράφηκαν και αρχειοθετήθηκαν κάτω από άσχετες ετικέτες. Ένα μπλογκ για μένα από μένα με αγάπη εγώ.... με γραφή παρανοϊκά ακατανόητη, άναρχη, αδόμητη, αμόρφωτη.   Ξεκίνησα να γράφω στην διεύθυνση spiritpblogs.gr και όταν μας έκαναν έξωση από το pathfinder.gr μεταφέρθηκε στη maniaskalinyxta.wordpress.com. Ένα ημερολόγιο λοιπόν που αποκτά ανεκτίμητη αξία από τα σχόλια. Σαν να λέμε "Καληνύχτα μη φοβάσαι δεν σε ξέχασε κανείς".  Το μπλογκ μου φιλοξενεί 43.040 σχόλια και μόνο στην wordpress μπορούσα να τα μεταφέρω. 

Πέντε τυχαία πράγματα που θα ήθελα να μάθετε για μένα…
  1. Είμαι ανοιχτό βιβλίο, ο μεγάλος μου πόθος είναι να με σκαλίσεις και να μάθεις τα πάντα για μένα. Ρώτα με και θα σου πω τα πάντα, άσχετο αν δεν θα καταλάβεις τίποτα και θα σκάσεις τελικά από την πολυλογία μου. 
  2. Αυτή τη στιγμή μου πρόσφερε να δοκιμάσω ένα κομμάτι τυρί μμμ πρελούδιο σκέτο, και φοράω μόνο μια φαρδιά μπλούζα και τίποτε άλλο. 
  3. Μου αρέσουν οι άντρες, τους θεωρώ μυστήριο της φύσης τρελαίνομαι να τους εξερευνώ. Θεωρώ τις γυναίκες φίλες μου.
  4. Ζω στο Μόντρεαλ ως ερωτική μετανάστρια τα τελευταία δέκα χρόνια. 
  5. Το παλιό μου παλτό είναι ο σύντροφός μου Για το καλό σου μην προσπαθήσεις ποτέ να του προκαλέσεις σωματικό ή ψυχικό πόνο. Κατά τα άλλα δεν με ενοχλεί καθόλου να με υποτιμάς. 
Ένα τραγούδι που μου δίνει δύναμη:
Ένα; ένΑΑΑ ; Ένα που μου ήρθε αυτή τη στιγμή που γράφω με τίτλο "Che sia benedetta", από το μουσικό φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Σας προσκαλώ να το ακούσετε ...

κι εδώ έχω και τη μετάφραση του https://maniaskalinyxta.wordpress.com/2017/02/12/as-einai-efloghmenh/

Τι σε ενοχλεί στο διαδίκτυο;
Πως είναι δυνατόν να απαντήσω αν δεν γνωρίζω τι είναι διαδίκτυο; Χαος! Μια ματιά στα βασικά με κάνει να θεωρώ πιο δύσκολη την ερώτηση "τι είναι αυτό που σου αρέσει στο διαδίκτυο" Μια τεράστια δεξαμενή -πληροφορίας, γνώσης- που φαινομενικά είναι χωρίς ιεραρχία άναρχη μέχρι τη στιγμή που θα νιώσεις πως η μηχανή αναζήτησης  που χρησιμοποιείς μπορεί να σε καθοδηγήσει όπως γουστάρει στις πληροφορίες :) Με ενοχλούν: Hoax, phishing, pharming, με ενοχλούν όλα τα νομικά και ηθικά ζητήματα. Με ενοχλεί που ενώ νιώθω πως το διαδίκτυο είναι ένα καθαρά αναρχικό μούτρο, θεωρείται από πολλούς όχι πολίτης αλλά πελάτης... και έτσι ξεκαρδίζομαι στα γέλια που νευριάζω,  "με το υφάκι του Εικονικού "γ@μια" που  προβάλλει στο διαδίκτυο καθώς  ουσιαστικά αγ@μητος στην πραγματική του ζωή" 

Γεγονότα που σε «διαμόρφωσαν» στον άνθρωπο που είσαι τώρα:
Δεν θέλω να απαντήσω. Το γεγονός είναι γεγονός και ως γεγονός το μόνο γεγονός  είναι το ότι γεννήθηκα. Μικρές και μεγάλες αποφάσεις, δισταγμοί, επιλογές, και συναισθήματα σε όποια γεγονότα γύρω μου συνεχίζουν να διαμορφώνουν τη ζωή μου. Έτσι απάντησα χωρίς να απαντήσω. 

Αγαπημένες συνήθειες μου:
Να ακούω μουσική και τραγούδια ως συντροφιά σε ότι κάνω. Να καπνίζω μετά το φαγητό. Να παρακολουθώ ταινίες με παρέα. Να δοκιμάζω τα φρούτα άπλυτα. Να παίζω με κάθε ευκαιρία. Να με παίρνει ο ύπνος χωρίς να το καταλάβω.  

Λόγοι για να μην χάσεις το χαμόγελο σου:
μου ή σου... μπερδεύτηκα η μικρή ξανθιά ... Δεν ξέρω :) 

Θα επιθυμούσα να παραλάβει τη σκυτάλη από μένα, Μαρία Γ. που έχει το μπλογκ Φεύγουμε;
καθώς είναι ένας από τους ανθρώπους που φροντίζει να μη χαθεί το χαμόγελο.

  * Ευχαριστώ τη Μάνια για την αποδοχή της πρόσκλησης και προσκαλώ κι εγώ την αγαπητή Μαρία Γ, να παραλάβει τη σκυτάλη από τη Μάνια, την μικρή ξανθιά μας!!!!!

12 σχόλια:

  1. Γεια σου Μάνια. Χαίρομαι που οι ερωτήσεις βοήθησαν να σε σκαλίσουμε λίγο μπας και καταλάβουμε κάτι παραπάνω!!!
    Ήξερα για την Καληνύχτα σου βεβαίως βεβαίως
    Και ναι τα άλλα ναι τα καταλάβαμε, τι σε διαμόρφωσε σκοτάδι ήταν σκοτάδι έμεινε, τι άλλο; Α να μην προκαλέσει κανείς ψυχικό ή σωματικό πόνο στο παλιό σου παλτό το έχουμε καταλάβει. Πνευματικό πόνο επιτρέπεται ε; Όσο για τα τραγούδια και τη μουσική σε ξέραμε... μα βρε παιδί μου άπλυτο φρούτο;;;;;;;;;;;
    Χαίρομαι που μάθαμε κάτι παραπάνω, όπως ότι φοράς ορισμένες φορές μια μπλούζα και τπτ άλλο!
    Η προσκεκλημένη σου υπέροχη επιλογή
    Ευχαριστούμε Βασίλη για την παρουσίαση της Μάνιας
    Φιλιά Μάνια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βασίλη, για την φιλοξενία :) Την επόμενη φορά που θα με φιλοξενήσεις σκέφτομαι να είναι ένα παιχνίδι του στιλ η Μάνια γράφει για τον Βασίλη στο μπλογκ του !!! Πόσο καλά τον ξέρει χεχεχε αυτό θα είχε ένα ενδιαφέρον
      @Αννα Αννα μου δεν ξέρω αν τελικά βοηθάει το παιχνίδι αυτό για να γνωρίσεις κάποιον παραπάνω, από την στιγμή βέβαια που το μπλογκ του είναι ένα ημερολόγιο υπάρχουν όλες οι πληροφορίες μέσα σε αυτό.
      Λίγοι με διαβάζουν, λίγοι θα συνεχίσουν και να με διαβάζουν :)
      αχμμμ τι εννοείς πνευματικό πόνο? δώσε ορισμό αλλιώς σε πάω μέσα για ψυχικό πόνο χαχαχαχα
      ναι ναι βρώμικα φρούτα, από μικρή με κυνηγούσε η μητέρα μου να τα πλένω, το κάνω ... για τους άλλους χαχαχαχαχα Τα δικά μου όχι το παλιό παλτό λέει πως αν πάθω κάτι το μόνο που θα κάνει είναι να μου φέρει το τηλέφωνο να πάρω τα επείγοντα χαχαχαχαχα
      αχ η Μαρία Γ. αχ ! Το μπλογκ της πρέπει να διαβάσουν και όχι τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις !!!!
      Ευχαριστώ Αννα
      Ευχαριστωω Βασίλη μας :)

      Διαγραφή
  2. Ω μάλιστα!
    Η Μάνια μας τραβάει λίγο παραπάνω την κουρτίνα για να κοιτάξουμε μέσα από το παράθυρο της ψυχής της!
    Πόσα χρόνια σε ξέρω ε από την δικτυακή γειτονιά! Πόσα! Αρκετά! Ικανά για να σε μάθει κανείς; Ούτε καν! Ένας ολάκερος κόσμος με ξωτικά και άλλα πλασματάκια φωλιάζει μέσα σου και σιγά-σιγά αποκωδικοποιείται και κάνει την εμφάνισή του.
    Απόλαυσα πάρα μα πάρα πολύ αυτή σου την "εξομολόγηση"-συνέντευξη εδώ. Όμορφη, λαμπερή, χιουμοριστική. Γλυκύτατη θα την χαρακτήριζα.
    Και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει την ευκαιρία σε νέους και παλιότερους φίλους και να σε γνωρίσουν αλλά και να μάθουν ακόμα περισσότερα πράγματα για σένα.
    Σε ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς, όπως ευχαριστούμε και το Βασίλη, τον αγαπητό φίλο για την δυνατότητα που μας έδωσε.
    Και φυσικά περιμένουμε τη Μαρία Γ. να μας ανοίξει το δικό της παράθυρο σε αυτόν τον κύκλο.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις, ξέρεις πάρα πολλά ΓΙάννη μου :) Ξέρεις πόσο στριμμένο είμαι χεχεχεχε
      Λίγο λίγο χιούμορ έκανα, και ναι έβαλα λίγο γλύκα, περισσότερο στην επιλογή του τραγουδιού για να το κάνω δώρο στο Βασίλη μας ως ευχαριστώ για την φιλοξενία.
      Για να λέμε την αλήθεια μια σωστή συνέντευξη δεν έχεις κλισέ ερωτήσεις. Αν ήταν π.χ. στο χέρι μου άλλα πράγματα θα ρώτουσα την Μαρία Γ. αλλά εντάξει παιχνίδι είναι δεν είμαστε όλοι δημοσιογράφοι. Εγώ είμαι :)
      Μην αρχίσω την γκρίνια τώρα ε? χαχαχαχαχαχα
      Σε φιλώ Γιάννη μας

      Αυτάαααα :)

      Διαγραφή
  3. Άκουσα κάποια να με φωνάζει και αγχώθηκα. Αμάν, με πιάσανε πάλι αδιάβαστη. Ν' ανέβω δηλαδή στην έδρα να πω το μάθημα που δεν ξέρω; Θα ρίξω, όσο προλαβαίνω, μια ματιά στα sos και επανέρχομαι.

    Όμως θα ήθελα να πω και μερικά πραγματάκια για τις απαντήσεις της Μάνιας.
    Τα πιο πολλά τα ήξερα βέβαια γιατί την Μάνια την έχω ξεψαχνίσει κανονικά. Έχω κρατήσει και σημειώσεις απ' τις δύσκολες παραγράφους που με κάνουν πιο έξυπνη μέχρι να καταφέρω να τις αποκρυπτογραφήσω.
    Ξεχώρισα ιδιαίτερα την απάντηση για το διαδίκτυο και μου άρεσε πολύ το τραγούδι. Τα φρούτα άπλυτα; Νο..no..never!!! Οι άνδρες; Ε, ναι. Είναι αξιαγάπητοι έως και εθιστικοί μπορώ να πω.
    Α..το να βλέπεις ταινία με τη Μάνια πρέπει να είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία!

    Ευχαριστώ πολύ τον Βασίλη και τη Μάνια και αποδέχομαι την πρόσκληση να εκτεθώ ανεπανόρθωτα :)
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ήθελαν αν σε ειδοποιήσω πριν ... αν έπαιζα το παιχνίδι όπως το σκέφτεται το μυαλουδάκι μου θα έπρεπε να μπω στον γουγλι να έγραφα "φρούτα άπλυτα και εθισμός" και όποιο μπλογκ μου έβγαινα να τον προσκαλούσα να γνωρίστουμε μέσα από αυτές τις ερωτήσεις. ΤΙ σημασία έχει που είναι άγνωστος, να του έδινα και το μέιλ μου, αχ και να ήταν λέει κανένας ενδιαφέρον ... χαρακτήρας, τσ τσ τσ ωραία θα περνούσαμε ...
      Ημουν πάρα πολύ καλό κορίτσι και διάλεξα εσένα, τώρα πια είναι αυτή η Κατερίνα δεν ξέρω... τον Βασίλη μας όμως τον ξέρω... γράφει ωραία :)
      Και για σένα ξέρω πως γράφεις ωραία ... :)
      Ευχαριστώ ΜαΓΙα για τις απαντήσεις, κάτσε κάτω ξέρεις μάθημα χαχαχα
      σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. Μάνια, ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου, όπως και τη Μαρία Γ. που συνεχίζει αυτό το όμορφο γαϊτανάκι. Στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός με το όλο εγχείρημα, αλλά τελικά μου αφήνει μια ωραία αίσθηση. Ανθρώπους, τους οποίους διαβάζουμε μέσα από τος αναρτήσεις που κάνουν στα μπλοκ τους, να έχεις τη δυνατότητα να τους μαθαίνεις λίγο καλύτερα! Δεν είναι ασήμαντο αυτό στη μπλοκόσφαιρα που ζούμε. Μαρία, καλή συνέχεια, η Μάνια θα φροντίσει για τη δική σου παρουσίαση. ( Περιμένω με αγωνία ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να πω όχι σε προτάσεις που μου κάνουν αρσενικά Βασίλη μου, δεν μπορώ εύκολα να σας χαλάσω χατήρι :)
      Έχει μια ευχάριστη αίσθηση το παιχνίδι αυτό. Έχει ένα ενδιαφέρον για την μπλογκοσφαιρα που ζούμε. Βέβαια για μας τους παλιούς παθιώτες τα σχόλια ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωριστούμε, αυτά τα προσωπικά κουτάκια που εμείς τα ονομάζαμε "τσατοσχόλια" καθώς ήταν αυθόρμητα και γεμάτα αυθορμητισμό :)
      Πάμε για την ΜαΓια μας :)

      Διαγραφή
  5. Η μικρή Ξανθιά, με τα άπλυτα φρούτα, η πολυλογού ( ευτυχώς κι εσείς ), ερωτική μετανάστρια στον Καναδά! με ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τραγούδι, διάβασα την μετάφραση, όμορφη συνέντευξη, χάρηκα που είχα την τιμή να σε φιλοξενήσω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τραγούδι ναι μεν είναι από τα αγαπημένα μου αλλά ήταν διαλεγμένο ειδικά για να αρέσει σε σένα :)
      Κάπου της μικρής ξανθιάς τις έφυγαν κάτι ασυνταξίες αλλά εντάξει κάποιος μπορεί να βγάλει πάνω κάτω νόημα χαχαχαχα
      Να σαι Βασίλη Περιμένουμε συχνότερα να γράφεις για να πάμε και σε επόμενο βιβλίο σου
      Σε φιλώ :)

      Διαγραφή
  6. Άργησα λίγο να σας βρω αλλά τα κατάφερα! Ευτυχώς που αφήσατε σχόλιο γιατί δεν είχα ενημερωθεί, να έρθω και να σας γνωρίσω! Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις υπέροχες συνεντεύξεις που μας δώσατε.

    Αυτό το Challenge ξεκίνησε αρχικά με ερωτήσεις για το διάστημα της καραντίνας που βιώσαμε πρόσφατα και εξελίχθηκε διαφορετικά. Χάρη στον Γιάννη σας γνώρισα, δεν είχε τύχει μέχρι τώρα 8 χρόνια που ασχολούμαι με το blogging.

    Μάνια γέλασα με την απάντηση σου για το χαμόγελο! :)
    Η Μαρία θα στείλει σε εσένα τις απαντήσεις της (μπερδεύτηκε και της έστειλε σε εμένα) και θα την παρουσιάσεις εσύ!

    Αγαπητέ Βασίλη και πάλι ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα, κι εγώ χάρηκα διαβάζοντας το αξιόλογο μπλοκ σου, δεν έχασα την ευκαιρία και σε έβαλα στα... αγαπημένα μου, για να μην χάνω καμία εγγραφή σου!
      Την Καλημέρα μου!

      Διαγραφή

Όλα τα σχόλια σας με χαροποιούν και τυγχάνουν απάντησης.

Νάρκισσος, ο μυθικός ωραιοπαθής!

    « Αυτός που ερωτεύεται τον εαυτό του δεν θα έχει αντίπαλους ».  -Βενιαμίν Φραγκλίνος Ο Νάρκισσος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας της...