Εμείς οι παλαιότεροι πολλά δεν φανταζόμαστε ότι θα γινόντουσαν σε αυτήν τη χώρα. Και πολλά δεν έχουν γίνει ακόμα και άλλα τόσα πιθανόν ν΄αργήσουν πολύ να γίνουν. Αλλά είμαι αισιόδοξος, διότι βλέπω τα τελευταία χρόνια θετικά σημάδια. Ποιός από εμάς θα φανταζόταν ... ότι ισχυρά ονόματα του πολιτικού μας βίου θα σέρνονταν στα δικαστήρια, με βαρύτατες κατηγορίες ( με χειροπέδες παρακαλώ ) και θα φυλακίζονταν; ( δες Τσοχατζόπουλο, Σμπώκο ). Ποιος θα φανταζόταν ότι ο πάντα γελαστός Παπαντωνίου, θα είχε δοσοληψίες με ανακριτές, δικαστήρια κλπ ( μέχρι σήμερα ); Ποιός θα φανταζόταν ότι ο ευθυτενής, γόνος του Καραμανλέικου, θα αυτοεξευτιλιζόταν τόσο πολύ για μια σειρά παραβάσεων ( τροχαίας, φορολογική); 
Τα τελευταία χρόνια οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές κάνουν τη δουλειά τους και προς εκείνη την κατεύθυνση που δεν τους επιτρεπόταν παλαιότερα. Προς το λεγόμενο πολιτικό κατεστημένο. και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για την ελληνική κοινωνία. 
Πριν λίγα χρόνια όλοι αναρωτιόνταν, δεν θα μπει κάποιος στη φυλακή; Όταν μπήκε ο Τσοχατζόπουλος είπαν "αυτός ήταν τελειωμένος". Οι επόμενες κινήσεις των αρχών, δείχνουν ότι θα υπάρξουν και άλλοι και αυτό με κάνει αισιόδοξο!
Η εποχή , που ο κάθε πολιτικός, κατέβαζε το φιμέ παράθυρο του αυτοκινήτου του και έλεγε στον αστυνόμο (ή στο δικαστή) : "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ;" τελειώνει. Τελειώνει διότι απλά απλά το κράτος αποκτά και πάλι τη δύναμη του, αυτήν που του είχαν αφαιρέσει σταθερά και μεθοδικά, όλα αυτά τα χρόνια, οι κομματικοί μηχανισμοί.
Και αυτό με κάνει αισιόδοξο παρά τα πολλά που μένουν για να γίνουν ακόμα!